22 de febr. 2015

L'ou com balla

L'ou com balla. [Arenys de Munt: Associacions Cíviques d'Arenys de Munt], 1977-1981

L'ou com balla Arenys de Munt


El primer número de la revista va sortir l'11 de setembre de 1977 i el darrer, l'abril/maig de 1981. En sortiren un total de 20 números. Inicialment era mensual però amb els anys, l'interval d'aparició es va anar espaiant. 

El subtítol de la revista és Butlletí intern de les Associacions Cíviques d'Arenys de Munt


A la presentació, es defineix la finalitat de la publicació:


La finalitat que perseguim és "crear un mitjà de comunicació entre entitats, grups i persones d'Arenys de Munt" alhora que "fomentar el coneixement, estudi i sensibilització de la nostra problemàtica local, nacional i catalana".

L'ou com balla és la primera revista que s'edita després de la desaparició de la dictadura. Els seus continguts reflecteixen l'ambient social del moment: una època de  reivindicacions, de lluites, de recuperació de les tradicions i de la història, i de l'aparició de noves associacions i partits polítics. 




Hi col·laboraren: Antoni Salvà, Martí Miquel, Albert Pons, Miquel Martir, Toni Colomer, Enric Nieto, Ricard Molet, Joan Soler, Miquel Catà, Xavier Oller, Remei Rossell, Pere Campí, Andreu Majó, Antoni Majó, Isabel Garcia, Pep Artigas i Isabel Merino.


Seccions: La secció que es mantigué fins a la desaparició de la revista, va ser la Crònica parlamentària local. Altres seccions foren: Cartes a la redacció, Grans figures catalanes, Entrevistes, Caçadors, Pagesos, Notícies i comentaris, i Esports.


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Pots deixar un comentari sobre el llibre o sobre el tema del llibre